Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει μία σειρά μικροενέσεων ενδοδερμικά. Οι ενέσεις περιλαμβάνουν υλικό από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες, αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ ανάλογα με την θεραπεία και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα. Είναι μία τεχνική αναζωογόνησης του δέρματος, μέσα από μία υποβοηθούμενη φυσική διαδικασία ανάπλασης και κολλαγονογένεσης.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για τη μεσοθεραπεία?

Η μεσοθεραπεία συνιστάται για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης ή και χαλάρωσης του δέρματος, καθώς και την απώλεια τονικότητας, πυκνότητας, λάμψης και σφριγηλότητας του δέρματος. Επίσης, συμβάλλει στην μείωση των λεπτών και βελτίωση των μεσαίων ρυτίδων, στην αποκατάσταση του δέρματος από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και είναι αποτελεσματική στην θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία?

Η μεσοθεραπεία επιλύει προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλικία και έτσι η εφαρμογή της γίνεται ακόμα και σε νεαρά άτομα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται?

Για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ χρειάζονται 4-6 θεραπείες. Το μεσοδιάστημα των θεραπειών εξαρτάται από το υλικό που θα επιλεγεί από τον ίδιο τον ασθενή και τον ιατρό του για το επιθυμητό αποτέλεσμα και κυμαίνεται από 10 -20 ημέρες. Στο σώμα απαιτούνται 8-12 θεραπείες με διάστημα μεταξύ αυτών 10 έως 30 ημέρες.

Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα?

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια και ένα πλήρες αποτέλεσμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριών και κάποια συντήρηση μετά.

Χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης μετά τη μεσοθεραπεία?

Συνήθως σε λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της έχουν υποχωρήσει τα περισσότερα συμπτώματα (ερυθρότητα – ήπια οιδήματα). 

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή της?

Το δέρμα θα πρέπει να διατηρηθεί καθαρό (χωρίς εφαρμογή make-up) για περίπου 12 ώρες και να αποφευχθεί το κολύμπι και η έκθεση στον ήλιο. Η αντιηλιακή προστασία μετά από κάθε συνεδρία είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με τη μεσοθεραπεία?

Δεν υπάρχουν αναφορές στη βιβλιογραφία για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Η εμφάνιση ερυθρότητας, μικρών πομφών ή και εκχυμώσεων είναι αναμενόμενη και υποχωρεί αυτόματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί επεισόδια αλλεργικών αντιδράσεων.

Με τι άλλες θεραπείες μπορώ να την συνδυάσω?

Για βέλτιστο αποτέλεσμα και ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος είναι δυνατός ο συνδυασμός της μεσοθεραπείας με peeling, ραδιοσυχνότητες (RF) ή και δερμοαπόξεση (π.χ. με διαμάντι).